Alle Nieuws

VR-modus aangekondigd voor F1 22 voor de PC

door WatchDogs
17-06-2022 23:37
Geen reacties

Vandaag delen Codemasters en EA voor de allereerste keer in-game gameplaybeelden van EA SPORTS F1 22 in VR, in aanloop naar de FORMULA 1 AWS GRAND PRIX DU CANADA 2022 dat dit weekend plaatsvindt. In de video is een hoofdrol weggelegd voor de lokale held Lance Stroll in zijn Aston Martin AMR22 en de gameplay focust zich op het claustrofobische gevoel vanuit de cockpit. Spelers gaan de adrenaline die racen met zich meebrengt ervaren zoals nooit tevoren op het 4.361 kilometer lange Circuit Gilles-Villeneuve in Montreal. Virtual reality is exclusief beschikbaar voor de PC-versie van de game en is één van de vele innovaties die spelers kunnen verwachten als F1 22 wordt uitgebracht op 1 juli. Tevens verschijnt F1 22 voor PlayStation5, Xbox Series X|S, PlayStation4 en Xbox One.

"VR in F1 22 voor PC brengt een revolutie teweeg en tilt het raceweekend naar een volledig nieuw niveau", zei Lee Mather, F1 Senior Creative Director bij Codemasters. "Van het beklemmende gevoel in de cockpit tot de intensiteit van 20 racemonsters die versnellen naar de eerste bocht wanneer de lichten uitgaan: dichter bij de Formula 1 ga je niet komen als je niet daadwerkelijk op het circuit zelf bent."

Virtual reality is beschikbaar voor F1, F2 en in supercars als onderdeel van F1 Life. Zo krijgen spelers een compleet nieuw perspectief op het raceweekend. Dit begint al in de garage, waar spelers nauwkeurig kunnen zien hoe het team zich inspant om hen klaar te maken voor de race. Spelers kunnen daarnaast genieten van alle kleine details in de omgeving en dankzij VR kunnen zij de hoge intensiteit en snelheid van het racen nóg levensechter ervaren, terwijl ze strijden voor de felbegeerde koppositie. Om het gevoel van realisme compleet te maken zijn de physics en besturing geactualiseerd naar de maatstaven van de revolutionaire auto's die dit seizoen over het circuit scheuren.


F1 22 wordt op 1 juli 2022 uitgebracht voor PlayStation5, Xbox Series X|S, PlayStation4, Xbox One en PC via Origin en Steam. Spelers kunnen de digital-only F1 22 Champions Edition pre-orderen voor additionele content en drie dagen eerder toegang tot de volledige game*.

 

Reacties / Vragen

  1. Er zijn geen reacties geplaatst.
  2. Je moet ingelogd zijn om een reacties te plaatsen.