Alle Nieuws

Nieuwe updates / info over Super Mario Maker 2 onthuld door Nintendo

door _TheGamer_
16-05-2019 12:32
Geen reacties

Nintendo heeft in de Super Mario Maker 2 Direct-presentatie nieuwe informatie onthuld over Super Mario Maker 2, dat op 28 juni exclusief wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch. In de video werden enkele elementen getoond die nieuw zijn in Super Mario Maker 2, zoals nieuwe onderdelen en tools, een nieuwe verhaalstand met meer dan 100 levels die door Nintendo zijn gebouwd, nieuwe levelthema's, informatie over het online delen van levels*, mogelijkheden om samen met anderen levels te bouwen en te spelen** en informatie over een speciale aanbieding voor Nintendo Switch Online-leden. In de presentatie werd ook het Super Mario Maker 2 Invitational 2019-toernooi aangekondigd, dat in het weekend voorafgaand aan de E3 in Los Angeles live wordt uitgezonden.

Wat is er nieuw?
In Super Mario Maker 2 beschikken levelmakers over talloze nieuwe onderdelen, tools en functies, waaronder:

Hellingen
Om hellingen te bouwen hoef je alleen maar de richting en de lengte te bepalen. Je kunt zelfs kiezen hoe steil de helling moet zijn.

Boze zon
Herinner je je de boze zon uit Super Mario Bros. 3 nog? Die koperen ploert is terug om je het leven zuur te maken.

Aan-uitschakelaar
Je kunt de rode en blauwe blokken wisselen door een aan-uitschakelaar te raken. Zo'n schakelaar is ideaal om je levels van listige puzzels en obstakels te voorzien.

Waterstand
In dit levelthema kun je zelf de waterstand bepalen. Misschien wil je het halve level onder water zetten, of wil je de getijden eb en vloed nabootsen?

Banzai Bill
De rode versies van deze klassieke Super Mario-vijanden zijn doelzoekend, dus pas op!

Samen maken
Geef een Joy-Con-controller aan een vriend om samen levels te bouwen.

Wordt vervolgd...
 Er zijn nog veel meer nieuwe geheimen te ontdekken in Super Mario Maker 2. Je zult versteld staan van alle tools en functies die je kunt gebruiken om de levels van je dromen te verwezenlijken.

Verhaalstand
In de verhaalstand, die geheel offline kan worden gespeeld, is het aan Mario om het kasteel van prinses Peach weer op te bouwen. Om dit project te financieren moet hij munten verzamelen, die hij kan verdienen door klusjes aan te nemen en de bijbehorende levels uit te spelen. In de verhaalstand heeft Nintendo meer dan 100 levels klaargezet, dus aan inspiratie voor je eigen bouwwerken geen gebrek.

Nieuwe levelthema's
Naast alle levelthema's uit de eerste game kunnen spelers nu ook levels bouwen met een woestijn-, sneeuw-, bos- en luchtthema. Deze thema's bevatten ook nieuwe muziek die is gearrangeerd door de ervaren Super Mario-componist Koji Kondo. Deze thema's worden overigens nog leuker dankzij een nieuw levelelement: de maan. Hiermee kun je van de dag een nacht maken. Afhankelijk van welk thema je gebruikt, staan je 's nachts enkele eigenaardige dingen te wachten. Zo kun je bijvoorbeeld zwevende Goomba's tegenkomen, wordt het licht gedimd in het spookhuis en krijg je in de woestijn zandstormen te verduren. Het gerucht gaat zelfs dat sommige voorwerpen 's nachts ook veranderen...

Super Mario 3D World
Je kunt levels bouwen in de stijl van Super Mario Bros., Super Mario Bros. 3, Super Mario World, New Super Mario Bros. U en een nieuwe stijl die gebaseerd is op Super Mario 3D World. Deze nieuwe stijl bevat enkele unieke functies, zoals:

Kat-Mario – Kat-Mario kan muren beklimmen, krabben, glijden en vijanden aanvallen. Je kunt met Kat-Mario zelfs naar het topje van de vlaggenstok klimmen.
Glazen buis – Glazen buizen zijn er in alle vormen en maten. Wees gewaarschuwd, want ook vijanden kunnen door deze doorzichtige buizen kruipen.
Koopa Troopa-auto – Kruip achter het stuur van deze bolide en scheur door het level. Niet geschikt voor brokkenpiloten!
Beweegblok – Het beweegblok volgt de route die de speler tekent. Het blauwe blok beweegt pas als je erop staat.
Piranha Creeper – De Piranha Creeper gaat zo ver als je tekent. Je kunt zijn stekelige steel maar beter niet aanraken.
De cast in Super Mario 3D World – Ook maken allerlei andere bekende gezichten hun opwachting in Super Mario Maker 2, dus spelers kunnen hun geluk niet op.

 

Gerelateerde Nieuws

Vergelijk prijzen  Super Mario Maker 2

Reacties / Vragen

  1. Er zijn geen reacties geplaatst.
  2. Je moet ingelogd zijn om een reacties te plaatsen.