Alle Nieuws

Scandinavische hack 'n slasher Fimbul komt uit op 28 februari op de PS4 en Switch

door _TheGamer_
19-02-2019 09:22
Geen reacties

De release van Fimbul is aanstaande. De authentieke indiegame is ontwikkeld en geproduceerd door het kleinschalige team van Zaxis Games – gemiddeld werkten er vijf personen tegelijkertijd aan de game – met Scandinavische roots en komt op 28 februari uit voor PlayStation 4 en Nintendo Switch. 

De ontwikkeling van dit unieke project startte in 2014. De game is geïnspireerd door eeuwenoude verhalen over Noordse goden, Vikinglegendes en IJslandse saga's. Gedurende het avontuur komt de speler voor morele keuzes en dilemma's te staan. De beslissingen die de speler maakt worden vervolgens stijlvol overgebracht in de vorm van een comic, die over hetzelfde sfeervolle kleurenpalet beschikt als de rest van de game. Deze unieke manier van storytelling vormt samen met exploratieve gameplay en hack 'n slash combat de drie pijlers van Fimbul.


Over Fimbul
Het verhaal van Fimbul ontvouwt zich via twee verhaallijnen. In een verhaallijn komt oude krijger Kveldulver voor een vrijwel onmogelijke uitdaging te staan: het voorkomen van Ragnarok, het einde der tijden. Tijdens de drie jaar durende winter – The Fimbul Winter – die hieraan voorafgaat, trekt hij richting Jötunheim om zijn lot te vervullen door het op te nemen tegen Vikingen, trollen en Jötuns (reuzen). De andere kant van het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Akraspillir. Hij ziet zichzelf als de koning van de Jötuns, die Ragnarök in gang wil zetten vóórdat de drie jaar durende winter ten einde is gekomen. Akraspillir zet alles op alles om een magisch amulet dat hem is afgenomen terug te krijgen. Op het eerste gezicht volgt de speler twee op wraak beruste verhalen: één in de menselijke wereld en één in de wereld van Jötuns, maar het wordt naar verloop van tijd steeds duidelijker dat beide verhalen met elkaar zijn verbonden.

 

Screenshots / Afbeeldingen

Vergelijk prijzen  Fimbul

Reacties / Vragen

  1. Er zijn geen reacties geplaatst.
  2. Je moet ingelogd zijn om een reacties te plaatsen.

GameIN Nieuws

Volg ons op onze socials voor de laatste nieuws in de game wereld.

Onze Nieuwsbrief

Aanmelden voor onze digitale E-Nieuwsbrief? Tik hieronder uw email adres en je bent op de hoogte van alle nieuws.