Alle Nieuws

FIFA en Electronic Arts onthullen Londen als de locatie van de FIFA eWorld Cup Grand Final 2018

door _TheGamer_
25-05-2018 16:20
Geen reacties

FIFA en Electronic Arts onthullen Londen als de locatie van de FIFA eWorld Cup Grand Final 2018 waar de wereldkampioen van The World's Game wordt bekroond.

Vandaag hebben Electronic Arts FIFA bekendgemaakt dat de EA SPORTS™ FIFA 18 Global Series* van 2-4 augustus in Londen worden afgesloten met de FIFA eWorld Cup Grand Final 2018, waarin uiteindelijk 32 deelnemers strijden om de eer zich wereldkampioen van The World's Game te mogen noemen. Kwalificaties voor deze 32 plekken vinden op 28-30 mei en 1-3 juni plaats in Amsterdam, waar 128 deelnemers de strijd aangaan om zich te kwalificeren voor de FIFA eWorld Cup Grand Final 2018.

De EA SPORTS FIFA 18 Global Series is een toonaangevend competitief ecosysteem, goedgekeurd door EA en de FIFA. Deze competitie heeft de meest populaire sportgame-franchise ter wereld naar nieuwe competitieve hoogten gestuwd, met meer dan 20 miljoen spelers die dit seizoen in FIFA competitief de strijd aangaan en hun droom najagen om wereldkampioen in The World's Game te worden.

Het door EA en FIFA samen gecreëerde format heeft dankzij toegankelijke competitie gezorgd voor groei van de wereldwijde community van spelers en kijkers, en is partnerschappen aangegaan met de beste voetbalcompetities, voetbalclubs, voetbalmerken en belangrijke esport-organisaties om nauw betrokken te zijn bij de wereldwijde competitie. Topcompetities die bij EA SPORTS FIFA 18-toernooien en -competities zijn betrokken, zijn onder andere Hyundai A-League, eDivise, MLS, J-League, La Liga, eLigue 1, Russische Premier League en Bundesliga. Bovendien is de langlopende EA Champions Cup die in FIFA Online 3 in Azië wordt gespeeld, onderdeel geworden van de Global Series, met spelers die zich in de aankomende play-offs kwalificeren.

“De FIFA eWorld Cup Grand Final 2018 wordt een speciaal moment voor competitief FIFA, na een seizoenslang avontuur dat miljoenen spelers en kijkers heeft getrokken", zegt Todd Sitrin, SVP en GM bij EA Competitive Gaming. “In samenwerking met FIFA hebben we er middels de EA SPORTS FIFA 18 Global Series voor gezorgd dat competitief gamen sneller groeit door de wereldwijde voetbalcommunity samen te brengen in dit ene ecosysteem.”

Alles staat er nu klaar voor, met 128 EA SPORTS FIFA 18 Global Series-deelnemers, 64 op de Xbox One en 64 op PlayStation®4, die de strijd aan zullen gaan in de Global Series-play-offs in Amsterdam op 28-30 mei en 1-3 juni. Slechts 32, 16 per console, zullen vanuit de play-offs doorgaan naar de FIFA eWorld Cup Grand Final 2018 in Londen, waar één speler zal worden gekroond als onbetwiste EA SPORTS FIFA 18-wereldkampioen.

“Deze samenwerking met EA heeft competitief FIFA tot een wereldwijd fenomeen gemaakt, waarbij de kracht van voetbal op geweldige wijze wordt gecombineerd met het spektakel van entertainment”, zei Philippe Le Floc'h, Chief Commercial Officer bij FIFA. “Een mijlpaal voor het wereldvoetbal en een mijlpaaljaar voor competitief gamen eindigt in stijl met de FIFA eWorld Cup 2018, in Londen, een van de meest historische voetbalsteden van de wereld.”

“Het is onze topprioriteit ervoor te zorgen dat competitief gamen toegankelijk is voor spelers van alle niveaus, en ook om de beste spelers te laten groeien tot de ware wereldsterren die ze verdienen te zijn", aldus Brent Koning, FIFA Competitive Gaming Commissioner. "Dit hebben we bereikt, gezien de meer dan 20 miljoen spelers die de competitie zijn aangegaan in dit enorme en vermakelijke FIFA-ecosysteem. We hebben ook gezien dat de opkomende sterren van competitief FIFA bekende gezichten in de wereldwijde scene zijn geworden.”

EA heeft zich tot doel gesteld om van alle deelnemers sterren te maken door competitief gamen voor iedereen toegankelijk te maken. EA is hard op weg om het toonaangevende entertainmentmerk in competitief gamen te worden, met bestverkopende videogamefranchises, bekroonde interactieve technologie en digitale cross-platform-ervaringen. EA's competitieve ervaring doet de harten van miljoenen deelnemers en kijkers sneller kloppen dankzij wereldwijde competities.

Screenshots / Afbeeldingen

Gerelateerde Nieuws

Vergelijk prijzen  Fifa 18

Reacties / Vragen

  1. Er zijn geen reacties geplaatst.
  2. Je moet ingelogd zijn om een reacties te plaatsen.

GameIN Nieuws

Volg ons op onze socials voor de laatste nieuws in de game wereld.

Onze Nieuwsbrief

Aanmelden voor onze digitale E-Nieuwsbrief? Tik hieronder uw email adres en je bent op de hoogte van alle nieuws.