Alle Nieuws

Six Invitational 2018 behaalt record aantal kijkers

door _TheGamer_
23-02-2018 07:23
Geen reacties

De Six Invitational 2018, het topevenement van de Tom Clancy's Rainbow Six eSport-scene, heeft dit jaar alle records gebroken. De Six Invitational 2018 vierde de tweede verjaardag van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege en bracht fans, professionele spelers, ontwikkelaars en streamers samen in Montreal, Canada, de geboortestad van de game. Ook was de Six Invitational 2018 het startpunt van het nieuwe format van de Rainbow Six Pro League.

 

Met een piek van 321.000 kijkers op hetzelfde moment en met in totaal bijna 9 miljoen unieke kijkers, zet de Six Invitational 2018 Grand Final tussen PENTA Sports en Evil Geniuses een nieuw record voor Tom Clancy's Rainbow Six eSports. Dit aantal ligt 184% hoger dan tijdens de eerste editie van de Six Invitational Grand Final in februari 2017. De hele competitie, die duurde van 13 tot en met 18 februari, is in totaal meer dan 6,2 miljoen uur bekeken. De Six Invitational 2018 bracht de beste zestien Tom Clancy Rainbow Six Pro League-teams ter wereld samen. Deze teams streden tegen elkaar voor de ongekende prijzenpot van $500.000.

 

Dit tweede jaar van de Tom Clancy’s Rainbow Six Pro League is het jaar geworden van PENTA Sports. Dit Europese team won twee van de drie Pro League Season Finals en dus ook de Six Invitational 2018. Om de Six Invitational 2018 te winnen, moest het team onder leiding van 'Fabian' Hällsten de heersende wereldkampioenen, Evil Geniuses, verslaan, dat werd gesteund door hun Noord-Amerikaanse thuispubliek. In een onvergetelijke Grand Final, die de potentie van Tom Clancy’s Rainbow Six eSports liet zien, vocht PENTA Sports zich met succes terug na een 0-2 voorsprong voor Evil Geniuses. PENTA Sports won met 3-2 in overtime in de laatste map door Niclas 'Pengu' Mouritzen in een 1v2-situatie.
 

Screenshots / Afbeeldingen

Gerelateerde Nieuws

Vergelijk prijzen  Rainbow Six Siege (Advanced Edition)

Reacties / Vragen

  1. Er zijn geen reacties geplaatst.
  2. Je moet ingelogd zijn om een reacties te plaatsen.