Alle Nieuws

eUnited is de grote winnaar van het CWL Atlanta Open

door UC52
13-02-2017 15:09
Geen reacties

De acht beste teams gaan gezamenlijk naar huis met $ 200.000 (€190.000), - na een weekend lang intense CWL-strijd tussen meer dan 175 van de beste Call of Duty-teams ter wereld.

Het 2017 Call of Duty World League (CWL) championship dat werd gepresenteerd door Playstation4 is voorbij. Onverwachts is het door een relatief nieuw team gewonnen: eUnited. De teams OpTiC Gaming, Team EnVyUs en Luminosity Gaming completeerden de top vier aan het eind van het driedaagse toernooi, gehost door MLG in het Georgia World Congress Center in Atlanta, GA.  Voor het winnen van het CWL ontvangt eUnited het leeuwendeel van de prijzenpot van ongeveer €190.000. Daarnaast zet eUnited ook een stap dichter bij voor de kwalificatie voor de CWL Global Pro League, die begint in april.

Tijdens de eerste dag van de competitie bleef eUnited in Pool Play vrijwel onverslagen, ook al worden ze voornamelijk als online-team beschouwd. Tijdens de zondag van het kampioenschap moest dit ‘up and coming’-team bikkelen tegen het ervaren OpTic Gaming, wat leidde tot een serie zware gevechten. OpTic had zich een weg door de Lower Bracket geknokt en moest twee beste-uit-vijf-series tegen eUnited winnen om de kroon te grijpen. OpTic Gaming won de eerste serie, 3 maps tegen nul, maar eUnited sloeg terug in de zeer verrassende tweede serie om de trofee te veroveren met een overwinning van 3 maps tegen 2. Dit is de eerste winst ooit tijdens een CWL-evenement voor de eUnited-organisatie. Beide teams zullen volgend weekend de CWL Paris Open aandoen, met kans op een mogelijke rematch.

Met de enorme open bracket van 160 teams en de 16 teams in Championship Pool Play was dit één van de grootste Call of Duty-competities ooit. Het event werd het hele weekend lang live gevolgd door fans in de zaal, in-game (Infinite Warfare PS4) via de In-game Video Player, op MLG.tv, en op MLG’sYouTube-, Facebook- en Twitch-kanalen. Aan het eind van het weekend mocht eUnited het podium beklimmen voor het enthousiaste publiek in het volgepakte  Georgia World Congress Center.

“Het voelt goed om ons te bewijzen,” zei eUnited teamleider, Justin “SiLLY” Fargo-Palmer. “We hadden vertrouwen in het team en deze winst maakt ons alleen maar zelfverzekerder voor onze gang naar Parijs volgend weekend.”

Dit is de einduitslag van het CWL Atlanta Open:

1e - eUnited 
2e - OpTic Gaming 
3e - Team EnVyUs 
4e - Luminosity Gaming
5e/6e - Faze Clan & Team Infused 
7e/8e - Panda Gaming & Splyce

 

Gerelateerde Nieuws

Vergelijk prijzen  Call of Duty Black Ops 3 (III)

Reacties / Vragen

  1. Er zijn geen reacties geplaatst.
  2. Je moet ingelogd zijn om een reacties te plaatsen.

GameIN-App

Mis nooit een aanbieding / deal. Download onze GameIN-App.

GameIN Nieuws

Volg ons op onze socials voor de laatste nieuws in de game wereld.

Onze Nieuwsbrief

Aanmelden voor onze digitale E-Nieuwsbrief? Klik hieronder op 'Aanmelden' en je bent op de hoogte van alle nieuws.
Aanmelden